dimarts, 31 de març del 2009

La Generalitat investiga qué fa l'Ajuntament amb la Torre del Rei

Des del BLOC hem denunciat públicament el nul interés del PP en la Torre del Rei, que és de tot el poble d’Orpesa. A la proposta del BLOC de demanar el compliment de la legislació vigent en matèria de Béns d’Interés Cultural, la qual especifica sobre el règim de visites que: “1. Per a fer possible l'adequat coneixement i difusió pública dels béns del patrimoni cultural valencià, els propietaris i posseïdors per qualsevol títol de béns immobles, declarats d’interés cultural, hauran de facilitar la visita pública d'aquests, almenys durant cinc dies al mes, en dies i horari predeterminats, que es faran públics amb la difusió adequada, tant en mitjans de comunicació com en centres d'informació turística i cultural”. Davant d’una normativa tan clara i contundent, el PP es va negar a atendre la nostra proposta, i estem parlant d’una iniciativa del BLOC que, tan sols, volia que la Llei es complira de la forma més satisfactòria.

El nostre regidor i portaveu municipal, Josep Lluís Romero, davant la negativa del PP local en una qüestió tan sensible per als interessos dels orpesins, es va adreçar a la Direcció General del Patrimoni Cultural Valencià, de la Generalitat, tot denunciant l’incompliment del règim de visites de la Torre del Rei, que a més a més es fa públic mitjançant la pàgina web del propi consistori; amb ostentació manifesta de què no estan complint allò que específicament indica la Llei. Així, el 21 de novembre de 2008, la Generalitat ja va recavar informació a l’Ajuntament sobre el règim de visites a la Torre del Rei, sense obtindre cap resposta dels nostres dirigents municipals. La Direcció General de Patrimoni li recorda a l’Ajuntament quina és la seua obligació per tal de col·laborar en aquests casos, davall amenaça de sanció. Ara, allò que espera el BLOC és que el PP done la cara i reaccione davant els avisos de l’Administració Autonòmica, en relació a una qüestió, sobre la qual no hi hauria d’haver divergències entre les forces que conformem l’Ajuntament.

2 comentaris:

  1. Se supone que las 4 plazas nuevas que estan ya casi ocupadas de turismo en el Ayuntamiento, seran para entre otras cosas enseñar la Torre del Rey, de lo contrario ¿Qué haran dar propaganda por los paseos marítimos a los turistas?.
    No creo que Oropesa necesite tanta gente trabajando en Turismo, porque se hace mal y sin ningún fundamento.

    ResponElimina
  2. El problema básico del Torre del Rei, es que no tiene contenido y hay poco que enseñar a parte del monumento. Una vez la Torre del Rei tenga contenido y programación para todo el año las cosa cambiaran.

    ResponElimina