dimarts, 10 de febrer del 2009

Un consens necessari

L’actual crisis econòmica està afectant a Orpesa, de forma molt greu, són molt els treballadors que estan perdent els seus llocs de treball. Així mateix la situació del sector empresarial del petit i mitja comerç i el important sector de la construcció estan passant moments molt difícils i complicats. Des del BLOC som conscients que la crisis econòmica no es una competència municipal ni en causa ni solució.

Però en el marc de competències que els ajuntaments van assumint hi ha una competència amb un fi tan social com l'ocupació i creiem que el nostre ajuntament ha de prendre cartes en l'assumpte, perquè ningú millor que l'ajuntament ha de conèixer la realitat i saber les demandes ciutadanes. Són moltes les obres municipals que es poden dur endavant a curt termini. Com els accessos al Polígon Industrial, el nou ajuntament, la urbanització dels vials i zona verda del nou centre de salut, adequació paisatgística de l’entorn del col·legi PERI 4, l’adequació de l’avinguda la Plana, etc..

Molts dels projectes que hem anomenat no són realitats ara com ara. Són projectes que poden ser solucions importants cara al futur que volem, però ara mateix el que la gent demanda són solucions que els permeten trobar un lloc de treball. L’actual situació de crisis que pateix la nostra població, requereix amplitud de mires, consensos polítics molt necessaris, que han d’estar per damunt de l’actual dialèctica política que esta instal·lada en el nostre consistori. Hem de ser capaços de demostrat als veïns d’Orpesa que poden ser capaços entre tots d’oferir alternatives, per damunt des les diferencies polítiques.

En el passat plenari ordinari de gener, ens vam trobar que el PP ens portava per urgència, sense donar-vos temps d’estudiar-lo ni casi de mirar-lo el projecte de l’Escola Infantil de 0 a 3 anys finançat amb al Fons Estatal de Inversió Local. Per part del BLOC van passar per damunt les formes i van votar a favor per responsabilitat. La posada en marxa del Pla d'inversió productiva que impulsa la Generalitat per a ajudar als ajuntaments, que està dotat d’un fons d'ajuda de 203 euros per habitant, perquè es destinen a determinades inversions productives. Pot ser un bon punt de inici per consensuar la política de inversions en el nostre ajuntament.

Per això, demanem al PP de l'ajuntament més diàleg i consens, que és possible i desitjable en l’actual conjuntura, el consens per presentar mesures concretes per pal·liar un problema social com és la desocupació que està afectant de forma molt greu a molt veïns d’Orpesa.

2 comentaris:

  1. ojala te la aceptaran, no creo que ocurra, la esperanza es lo ultimo que se pierde.

    ResponElimina
  2. Por parte del BLOC tenemos responsalidad, sabemos estar a la altura de las circustancias, esperemos que el PP tambien sepa estar a la altura

    ResponElimina